1000ste bevalling in Tjongerschans

Op maandag 12 oktober werd Noud geboren. Met zijn komst viert Tjongerschans de 1000e bevalling van 2020. Noud is de eerste zoon van trotse ouders Nathalie en Jan uit Heerenveen. De kersverse ouders en Noud werden verrast met een mooi bos bloemen en ziekenhuisknuffel Tjonkie.  

De 1000e bevalling komt dit jaar een paar dagen later dan vorig jaar. Op 8 oktober werd toen de 1000e bevalling geteld. Moeder Nathalie werd maandagochtend opgenomen in Tjongerschans, zo’n 12 uur later sloot ze zoon Noud in de armen. “Het was geen gemakkelijke bevalling, maar de zorg die we hier hebben gekregen was heel goed.” Dat beaamt ook vader Jan. Het jonge gezin mocht de volgende dag naar huis.

Gezinsgerichte zorg
Noud is geboren in het centrum Vrouw, Moeder & Kind van Tjongerschans. Hier staat het gezin centraal en wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele wensen van de ouders. Moeder, vader en baby blijven na de geboorte samen op één kamer, de zogenaamde kraamsuite, zo zijn zij 24 uur per dag samen. De geboorte- en kraamsuites geven het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij. Zorg voor moeder en kind is een belangrijk speerpunt voor Tjongerschans. Het ziekenhuis werkt in het verloskundig samenwerkingsverband Middenin nauw samen met ketenpartners in de regio om de zorg continu te verbeteren.