Het laatste nieuws

al het laatste nieuws van Middenin Geboortezorg vind je hier...

1000ste bevalling in Tjongerschans

Op maandag 12 oktober werd Noud geboren. Met zijn komst viert Tjongerschans de 1000e bevalling van 2020. Noud is de eerste zoon van trotse ouders Nathalie en Jan uit Heerenveen. De kersverse ouders en Noud werden verrast met een mooi bos bloemen en ziekenhuisknuffel Tjonkie.  

Lees meer >>

Interview op BNR nieuwsradio en een artikel in de Leeuwarder Courant over lachgas

BNR nieuwsradio en de Leeuwarder Courant hebben in hun media aandacht besteed aan het gebruik van lachgas in ziekenhuis Tjongerschans.

Lees meer >>

Tjongerschans biedt lachgas als pijnstilling bij bevalling

Vanaf vandaag, 16 oktober, is het mogelijk om in Tjongerschans te bevallen met lachgas. Deze vorm van pijnstilling wordt steeds meer gevraagd door zwangere vrouwen. Toepassing van lachgas is minder ingrijpend dan een ruggenprik en kan door de eigen verloskundige worden toegediend als de zwangere vrouw kiest voor een poliklinische bevalling in Tjongerschans.

Lees meer >>

1.000ste bevalling in Tjongerschans

In ziekenhuis Tjongerschans was dinsdagavond 8 oktober de 1.000ste bevalling van dit jaar. Baby Melle Steijn Heida zag om 20.30 uur het levenslicht en maakt het goed. De 1.000ste bevalling is bijna een maand eerder dan vorig jaar. Dit komt mede doordat er meer ouders uit de Noordoostpolder en Meppel en omstreken kiezen voor een bevalling in ziekenhuis Tjongerschans.

Lees meer >>

Website Middenin live!

Per 1 oktober 2019 is de website van Middenin, geboortezorg omgeving heerenveen officieel live!

Lees meer >>

Memory box

Afgelopen jaar overleden voor, tijdens of na de bevalling, gemiddeld meer dan vijf baby’s per dag in Nederland. Phéron helpt om ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies én afscheid van een baby. Dit doet zij onder andere door ook in het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen memory boxen aan te reiken.

Lees meer >>

slider1

Een warme overdracht van Tjongerschans naar kraamzorg

Op 1 juli is ziekenhuis Tjongerschans gestart met het project ‘warme overdracht’. Het project is een initiatief van de kraamzorgorganisaties en ziekenhuis Tjongerschans van Middenin geboortezorg omgeving Heerenveen

Lees meer >>